ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
- 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισµένες
- 1,5 λίτρο ηλιέλαιο
- 500 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουµε τις πατάτες διαγωνίως στα δύο.
- Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος τις κόβουµε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
- Τις βάζουµε σε βαθύ µπολ κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό για λίγα λεπτά.
- Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το άµυλο και δεν θα κολλάνε µεταξύ τους στο τηγάνι.
- Κλείνουµε τη βρύση και αφήνουµε για 5 λεπτά στο κρύο νερό.
- Σουρώνουµε και απλώνουµε σε µια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουµε τα πατατάκια σε δόσεις, ανακατεύοντας συχνά, µέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώµα.
- Τα απλώνουµε σε απορροφητικό χαρτί και ανάβουµε τον φούρνο στους 180°C.
- Tοποθετούµε τα πατατάκια σε ένα µεγάλο ταψί.
- Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύουµε το αλάτι µε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και τα πασπαλίζουµε.
- Ψήνουµε για λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.