- Τσουκνίδα (περίπου 1/2 - 1 κιλό)
- Αλεύρι
- Πολέντα
- Διάφορα χόρτα, περίπου 300 γρ. (Σέσκουλα, Ραδίκια ή ζωχούς, φύλλα απο ραπανάκι, βρούβες κ.α.)
- Πράσινα αρωματικά (Μαϊντανός, Μάραθο, Πράσινο κρεμμυδάκι, Μέντα ή δυόσμος κ.α.)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Άλλα άγρια χόρτα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Καθάριστε τα χόρτα φορώντας γάντια, πλύντε τα και κόψτε τα.
- Προσθέστε αλάτι και μια πολύ γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου.
- Ανακατέψτε καλά και ζουλήξτε τα για να απελευθερωθούν οι χυμοί τους και να ψηθούν καλλύτερα.
- Λαδώστε το ταψί.
- Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα πολέντας.
- Απλώστε μια στρώση απο άσπρο αλεύρι.
- Και ξανά άλλη μια στρώση πολέντας.
- Προσθέστε τα ζουληγμένα χόρτα μαζί με το χυμό τους.
- Απλώστε μια ποσότητα πολέντας.
- Απλώστε μια στρώση απο άσπρο αλεύρι.
- Και ξανά άλλη μια στρώση πολέντας.
- Ψεκάστε απλόχερα με νερό και ελαιόλαδο.
- Καλύψτε το ταψί και ψήστε στους 180 º C, μειώνοντας κατα τη διάρκεια του ψησίματος τη θερμότητα.
- Καλή όρεξη! Η τσουκνίδα μπορεί να ακούγεται παράξενη, αλλά έχει νόστιμη γεύση και είναι πολύ θρεπτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.