Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Τσουκνιδόπιτα με πολέντα (χωρίς φύλλο)

                           
Συστατικά
  • Τσουκνίδα (περίπου 1/2 - 1 κιλό)
  • Αλεύρι
  • Πολέντα
  • Διάφορα χόρτα, περίπου 300 γρ. (Σέσκουλα, Ραδίκια ή ζωχούς, φύλλα απο ραπανάκι, βρούβες κ.α.)
  • Πράσινα αρωματικά (Μαϊντανός, Μάραθο, Πράσινο κρεμμυδάκι, Μέντα ή δυόσμος κ.α.)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Άλλα άγρια ​​χόρτα (προαιρετικά)
* Εαν δε σας αρέσουν τα πικρά άγρια χόρτα όπως τα ραδίκια τότε προτιμήστε γλυκά χόρτα για πίτα όπως σπανάκι, μυρώνια, βρούβες, λάπαθα, μολόχα, και άλλα...

Παρασκευή:
  1. Καθάριστε τα χόρτα φορώντας γάντια, πλύντε τα και κόψτε τα.
  2. Προσθέστε αλάτι και μια πολύ γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου. 
  3. Ανακατέψτε καλά και ζουλήξτε τα για να απελευθερωθούν οι χυμοί τους και να ψηθούν καλλύτερα.
  4. Λαδώστε το ταψί.
  5. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα πολέντας.
  6. Απλώστε μια στρώση απο άσπρο αλεύρι.
  7. Και ξανά άλλη μια στρώση πολέντας.
  8. Προσθέστε τα ζουληγμένα χόρτα μαζί με το χυμό τους.
  9. Απλώστε μια ποσότητα πολέντας.
  10. Απλώστε μια στρώση απο άσπρο αλεύρι.
  11. Και ξανά άλλη μια στρώση πολέντας.
  12. Ψεκάστε απλόχερα με νερό και ελαιόλαδο.
  13. Καλύψτε το ταψί και ψήστε στους 180 º C, μειώνοντας κατα τη διάρκεια του ψησίματος τη θερμότητα.
  14. Καλή όρεξη! Η τσουκνίδα μπορεί να ακούγεται παράξενη, αλλά έχει νόστιμη γεύση και είναι πολύ θρεπτική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.