Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα χόρτων με πιπεριές Φλωρίνης και ελιές

Πιπεριές Φλωρίνης, άγρια χόρτα βουνού, και μαύρες ελιές συνθέτουν αυτή την απλή αλλά νόστιμη σαλάτα.
Το ξινό των χόρτων με το ξύδι ή το λεμόνι ισορροπεί αρμονικά με τη γλυκύτητα απο τις πιπεριές και το άρωμα απο τις ελιές.
Μια σαλάτα μου ευωδιάζει Ελλάδα, πιο Ελληνική...δε γίνεται!!!

Υλικά:
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 3 ελιές (ή και παραπάνω ανάλογα τα γούστα σας)
  • 1 ματσάκι βρασμένα άγρια χόρτα της επιλογής σας (στη φωτογραφία είναι βουνού, ραδίκια κ.α.)
  • ελαιόλαδο
  • ροζ αλάτι ιμαλαίων
  • ξύδι ή λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κάππαρη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο
  2. Ανακατεύετε 
  3. Καλή όρεξη
* Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές, μπορείτε και να μην την ανακατέψετε αλλά συνήθως οι ανακατεμένες ,αν και λιγότερο εμφανίσιμες, είναι πιο νόστιμες.
** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι και ξύδι απο τις ελιές και τις πιπεριές φλωρίνης για τη σαλάτα σας.
*** Εαν θέλετε συνοδέψτε τη με πολύσπορα παξιμάδια ελαφρά νοτισμένα, ή ψωμί για να το βουτάτε μέσα στο λαδάκι.

Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.