Πιπεριές Φλωρίνης, άγρια χόρτα βουνού, και μαύρες ελιές συνθέτουν αυτή την απλή αλλά νόστιμη σαλάτα.
Το ξινό των χόρτων με το ξύδι ή το λεμόνι ισορροπεί αρμονικά με τη γλυκύτητα απο τις πιπεριές και το άρωμα απο τις ελιές.
Μια σαλάτα μου ευωδιάζει Ελλάδα, πιο Ελληνική...δε γίνεται!!!
Υλικά:
** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι και ξύδι απο τις ελιές και τις πιπεριές φλωρίνης για τη σαλάτα σας.
*** Εαν θέλετε συνοδέψτε τη με πολύσπορα παξιμάδια ελαφρά νοτισμένα, ή ψωμί για να το βουτάτε μέσα στο λαδάκι.
Λαόνικος Τσάγκος
Το ξινό των χόρτων με το ξύδι ή το λεμόνι ισορροπεί αρμονικά με τη γλυκύτητα απο τις πιπεριές και το άρωμα απο τις ελιές.
Μια σαλάτα μου ευωδιάζει Ελλάδα, πιο Ελληνική...δε γίνεται!!!
Υλικά:
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 3 ελιές (ή και παραπάνω ανάλογα τα γούστα σας)
- 1 ματσάκι βρασμένα άγρια χόρτα της επιλογής σας (στη φωτογραφία είναι βουνού, ραδίκια κ.α.)
- ελαιόλαδο
- ροζ αλάτι ιμαλαίων
- ξύδι ή λεμόνι
- 1/2 κ.γ. κάππαρη (προαιρετικά)
- Τοποθετήτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο
- Ανακατεύετε
- Καλή όρεξη
** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι και ξύδι απο τις ελιές και τις πιπεριές φλωρίνης για τη σαλάτα σας.
*** Εαν θέλετε συνοδέψτε τη με πολύσπορα παξιμάδια ελαφρά νοτισμένα, ή ψωμί για να το βουτάτε μέσα στο λαδάκι.
Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.