Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γρανίτα ανανά

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 άτοµα)
  • 600 γρ. φρέσκος ανανάς (δίνει περίπου 600 ml πουρέ)
  • 50 ml νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml σιρόπι γλυκόζης
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουµε στην κατάψυξη ένα µεταλλικό σκεύος για να παγώσει. 
  2. Πολτοποιούµε τον ανανά στο µπλέντερ. 
  3. Περνάµε τον πουρέ από σήτα, ώστε να αποµακρυνθούν οι ίνες, και κρατάµε για το παγωτό 300 ml.
  4. Σε κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε για 10 λεπτά το νερό µε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και τον γλυκάνισο. 
  5. Αφήνουµε στην άκρη για 20 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν τα αρώµατα και να κρυώσει το σιρόπι µας, και ανακατεύουµε µε τον πουρέ.
  6. Βγάζουµε το σκεύος από την κατάψυξη και το γεµίζουµε µε το µείγµα του παγωτού.
  7.  Το ξαναβάζουµε στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει. 
  8. Ξύνουµε µε ένα πιρούνι ή σπάµε µε ένα µαχαίρι σε µικρά ασύµµετρα κοµµάτια και σερβίρουµε µε το ειδικό εργαλείο (scoop).
Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, φτιάχνεται μόνο με φρούτο και ζάχαρη και ο αστεροειδής γλυκάνισος της δίνει μια γλυκιά και ελαφρώς πιπεράτη γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.