ΥΛΙΚΑ (για 5-6 άτοµα)
- 600 γρ. φρέσκος ανανάς (δίνει περίπου 600 ml πουρέ)
- 50 ml νερό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 50 ml σιρόπι γλυκόζης
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουµε στην κατάψυξη ένα µεταλλικό σκεύος για να παγώσει.
- Πολτοποιούµε τον ανανά στο µπλέντερ.
- Περνάµε τον πουρέ από σήτα, ώστε να αποµακρυνθούν οι ίνες, και κρατάµε για το παγωτό 300 ml.
- Σε κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε για 10 λεπτά το νερό µε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και τον γλυκάνισο.
- Αφήνουµε στην άκρη για 20 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν τα αρώµατα και να κρυώσει το σιρόπι µας, και ανακατεύουµε µε τον πουρέ.
- Βγάζουµε το σκεύος από την κατάψυξη και το γεµίζουµε µε το µείγµα του παγωτού.
- Το ξαναβάζουµε στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει.
- Ξύνουµε µε ένα πιρούνι ή σπάµε µε ένα µαχαίρι σε µικρά ασύµµετρα κοµµάτια και σερβίρουµε µε το ειδικό εργαλείο (scoop).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.