Υλικά:
- 300 γρ. αβοκάντο (περίπου 2 μεγάλα αβοκάντο καθαρισμένα χωρίς κουκούτσι)
- 1/2 κούπα (110 ml) γάλα αμυγδάλου
- 3 κ.σ. σιρόπι αγάυης ή άλλο γλυκαντικό
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- 1/4 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα, το γλυκαντικό, το κακάο, την κανέλα, την πιπερόριζα, το τσίλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
Συμβουλές:
Προσέξτε τα αβοκάντο σας να μην είναι πολύ σκληρά, αλλά να είναι ώριμα και μαλακά.
http://www.enter2life.gr/wp/3394-krema-sokolata-me-avocado-kanela-kai-piperoriza.htmlΠροσέξτε τα αβοκάντο σας να μην είναι πολύ σκληρά, αλλά να είναι ώριμα και μαλακά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.