Υλικά:
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μυρώνια
- 1/2 ματσάκι παπαρούνα
- 2 κορυφές από λάπαθα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 4 κούπες νερό
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Πρώτα ψιλόκοψα όλα τα χορταρικά και τα πάτησα πολύ καλά με το χέρι μου και λίγο χοντρό αλάτι για να μαραθούν.
- Στη συνέχεια έφτιαξα έναν χυλό με το αλεύρι, το baking powder το νερό και τη μισή κούπα ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσα αλάτι και πιπέρι και έριξα τα λαχανικά μέσα στον χυλό.
- Σε ένα ταψί έριξα ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι και πασπάλισα με αλεύρι.
- Άπλωσα μέσα το χυλό των χορταρικών και έριξα το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.
- Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι σχετικά λεπτό (περίπου ένα δάχτυλο).
- Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο για περίπου 1.20'.
Συμβουλές:
Η πίτα αυτή πρέπει να είναι λεπτή και να ψήνεται αργά για αρκετή ώρα για να μην μείνει άψητος ο χυλός.
http://mammy-on-line.blogspot.gr/2012/03/n-healthy-food.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.