Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Σπανακοχορτόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια
  • 1/2 ματσάκι παπαρούνα
  • 2 κορυφές από λάπαθα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
Παρασκευή:
  1. Πρώτα ψιλόκοψα όλα τα χορταρικά και τα πάτησα πολύ καλά με το χέρι μου και λίγο χοντρό αλάτι για να μαραθούν.                                                                                                                 
  2. Στη συνέχεια έφτιαξα έναν χυλό με το αλεύρι, το baking powder το νερό και τη μισή κούπα ελαιόλαδο.                                                                                                                                  
  3. Πρόσθεσα αλάτι και πιπέρι και έριξα τα λαχανικά μέσα στον χυλό.
  4. Σε ένα ταψί έριξα ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι και πασπάλισα με αλεύρι.                            
  5. Άπλωσα μέσα το χυλό των χορταρικών και έριξα το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.                
  6. Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι σχετικά λεπτό (περίπου ένα δάχτυλο).
  7. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο για περίπου 1.20'.                                             
Συμβουλές:
Η πίτα αυτή πρέπει να είναι λεπτή και να ψήνεται αργά για αρκετή ώρα για να μην μείνει άψητος ο χυλός.
http://mammy-on-line.blogspot.gr/2012/03/n-healthy-food.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.