Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Αλειμμα αβοκάντου με ταχίνι

Υλικά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 5 κ.σ. ταχίνι
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 1 σκ.σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. κίμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι 
Παρασκευή
  1. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό. 
  2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το ταχίνι με το σκόρδο και 1/3 κ.γ. αλάτι.
  3. Κόβουμε τα αβοκάντο στα δύο, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. 
  4. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα και τα λυώνουμε όλα με πιρούνι. 
  5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. 
  6. Προσθέτουμε το κίμινο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα ή δύο μπολ και πασπαλίζουμε επάνω με μπούκοβο. (Σερβίρουμε αμέσως ή μπορούμε να την κρατήσουμε μέχρι 1 ώρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη με μεμβράνη.)
tips: τα αβοκάντο πωλούνται άγουρα, θα πρέπει λοιπόν να τα έχουμε αγοράσει τέσσερις-πέντε ημέρες πριν, ώστε να ωριμάσουν (εκτός ψυγείου). Οταν έχουν ωριμάσει τα διατηρούμε στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα λίγο πριν καταναλωθεί, καθώς το αβοκάντο μαυρίζει στην επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.