Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Νουντλς λαχανικών με γλυκιά σάλτσα σόγιας (Bami Goreng)

Συστατικά:
  • 1 πακέτο noodles τύπου ramen (Mε γεύση Oriental ή απλά)
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα λευκό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κούπα πράσα (καθαρίσμένα, το άσπρο μέρος μόνο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κούπα καρότα (λεπτές φέτες ή κομμένα σε στικς)
  • 1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά (σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας Ινδονησίας (γλυκιά σάλτσα σόγιας)
  • 1 κ.γ. έλαιο ηλιόσπορου ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό + 1 κ.σ. για διακόσμηση
  • 1/2 κ.γ. σάλτσα για σπρινκ ρολς ή 1 πρέζα μπούκουβο (προαιρετικό)
Παρασκευή:
  1. Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. 
  2. Ρίξτε μέσα τα νουντλς και βράστε τα μόνο για περίπου 2 1/2 λεπτά. Προσοχή μη τα παραβράσετε!
  3. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.  Aφήστε στην άκρη το φάκελο με τα μπαχαρικά που είχε μέσα στα νουντλς. 
  4. Σε ένα μέτριο ζεστό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα. 
  5. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. 
  6. Προσθέστε τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο, το πακέτο μπαχαρικών και τη σάλτσα ή το μπούκουβο εαν βάλετε. 
  7. Σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
  8. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά ramen και την ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας. 
  9. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα νουντλς.
  10. Προσθέστε το κόλιανδρο. Ρίξτε το σε ένα πιάτο και σερβίρετε. 
  11. Γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια του κόλιανδρου ή μαιντανού. 
    * Κάνει ένα μεγάλο μπολ με φθηνά και νόστιμα ζυμαρικά!* Εαν δε βρείτε νουντλς με γεύση οριεντάλ ή να έχει μέσα φακελακι με μπαχαρικά βάλτε μπαχαρικά της αρεσκείας σας ανατολίτικα, πχ γκαραμ μασάλα ή 1 κ.γ. κάρυ κ.α.

noodles ramen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.