Συστατικά:
- 1 πακέτο noodles τύπου ramen (Mε γεύση Oriental ή απλά)
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα λευκό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1/2 κούπα πράσα (καθαρίσμένα, το άσπρο μέρος μόνο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1/2 κούπα καρότα (λεπτές φέτες ή κομμένα σε στικς)
- 1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά (σε λεπτές φέτες)
- 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας Ινδονησίας (γλυκιά σάλτσα σόγιας)
- 1 κ.γ. έλαιο ηλιόσπορου ή ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό + 1 κ.σ. για διακόσμηση
- 1/2 κ.γ. σάλτσα για σπρινκ ρολς ή 1 πρέζα μπούκουβο (προαιρετικό)
Παρασκευή:
- Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξτε μέσα τα νουντλς και βράστε τα μόνο για περίπου 2 1/2 λεπτά. Προσοχή μη τα παραβράσετε!
- Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη. Aφήστε στην άκρη το φάκελο με τα μπαχαρικά που είχε μέσα στα νουντλς.
- Σε ένα μέτριο ζεστό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα.
- Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Προσθέστε τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο, το πακέτο μπαχαρικών και τη σάλτσα ή το μπούκουβο εαν βάλετε.
- Σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά ramen και την ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα νουντλς.
- Προσθέστε το κόλιανδρο. Ρίξτε το σε ένα πιάτο και σερβίρετε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια του κόλιανδρου ή μαιντανού.
* Κάνει ένα μεγάλο μπολ με φθηνά και νόστιμα ζυμαρικά!* Εαν δε βρείτε νουντλς με γεύση οριεντάλ ή να έχει μέσα φακελακι με μπαχαρικά βάλτε μπαχαρικά της αρεσκείας σας ανατολίτικα, πχ γκαραμ μασάλα ή 1 κ.γ. κάρυ κ.α.
noodles ramen |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.