Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σνακ πολέντας με ξηρό καρπό (Tanfiri)



Υλικά
  • 250 γρ. κίτρινο καλαμποκαλευρο (cornmeal)
  • 70 gr. αραχίδες (φυστίκια) ή αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή επιλογής σας
  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
  • 2 κ.σ. νερό 
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι ή πάπρικα ή μαύρο πιπέρι (προαιρετικά, παραδοσιακά μπαίνει
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο (προαιρετικά )
  • 1/4 κούπας φυστικοβούτυρο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πύαρασκευή:
  1. Κοσκινίστε τη πολέντα (προαιρετικό), τοποθετήστε τη σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καβουρντίστε τη για λίγο μέχρι να αρχίσει να μυρίζει ωραία.
  2. Αδειάστε τη πολέντα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη, το τσίλι (προαιρετικό) και το τριμμένο γαρίφαλο (προαιρετικό) σε ένα μπλέντερ και άλεστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λίωσουν και να σχηματίσουν μια λεία και λεπτή σκόνη. 
  3. Μεταφέρετε τη λεπτή πούδρα σε ένα μεγάλο μπολ. 
  4. Στη συνέχεια πάρτε μερικές κ.σ. απο το μείγμα και σταδιακά προσθέστε λάδι και νερό, τόσο ώστε να ενώνεται μεταξύ του όταν το πιέζετε στα χέρια σας, και πλάστε τα σε μπαλάκια.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να κοσκινίσετε τη πολέντα εαν θέλετε.
  • Εαν θέλετε σερβίρετε με φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού
  • Προσέξτε μη προσθέσετε υπερβολικό λάδι, προσθέστε τόσο όσο για να μπορεί να πλάθεται σε μπαλάκια
  • Εαν δε θέλετε μπορείτε να μη προσθέσετε καθόλου νερό, και μόνο λάδι, αλλά έχω παρατηρήσει ότι ο συνδυασμός λάδι με νερό δίνει τη τέλεια υφή.
  • Είναι πολύ θρεπτικό καθώς συνδυάζει το καλαμπόκι με το ξηρό καρπό.
  • Προτιμήστε άχνη ζάχαρη, αναμιγνύεται πιο εύκολα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά φορμάκια εαν θέλετε να έχουν πιο όμορφο σχήμα ή τα κουτάλια μεταξύ τους.
  • Έχουν μαλακιά υφή και λιώνουν στο στόμα, η συνταγή είναι απο τη Νιγηρία.




















http://www.nigerianfoodtv.com/2014/01/tanfiri-donkwa-recipe-very-
easy.html
http://funke-koleosho.blogspot.co.uk/2013/09/donkwa-canapes.html

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο αλλά αλμυρό πιο πολύ θα μου άρεσε 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό είναι γλυκό, δεν γνωρίζω εάν θα μπορούσε να γίνει αλμυρό, εάν δοκιμάσεις κανένα αλμυρό πείραμα γράψε εντυπώσεις.

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.