Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σαραγλί θρακιώτικο

Υλικά:
  • 900 γρ. φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. καρύδι
  • 350 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • 360 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το καρύδι στο μπλέντερ και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
2. Αδειάζουμε την τριμμένη φρυγανιά μέσα στο μπολ με το καρύδι, ρίχνουμε την κανέλα και την βανίλια και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.
3. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε στον πάγκο μας, παίρνουμε ανά 2 και τα αλείφουμε με μαργαρίνη, τοποθετούμε την γέμιση και τα κλείνουμε κάνοντας ρολό.
4. Τοποθετούμε τα ρολά μας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε πολύ καλά με μαργαρίνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1- 1 μίση ώρα για να μπορούν να κοπούν.
5. Βγάζουμε τα μπαστούνια του σαραγλί από το ψυγείο, τα κόβουμε σε πάχος 1,5 με 2 εκατοστά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
6. Τα ψήνουμε στους 150ο C για 1 ώρα και στο τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180-190οC για να πάρουν χρώμα.
7. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε.

Υλικά για το σιρόπι
  • 900 ml νερό
  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. χαρουπόμελο ή σούπας σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Εκτέλεση

8. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός.
9. Σβήνουμε την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι, μετά ρίχνουμε το χαρουπόμελο, ανακατεύουμε και σιροπιάζουμε το γλυκό.


Συμβουλές:
Το σιρόπιασμα να γίνει αμέσως μόλις βγει απο το φούρνο
http://thecook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.