Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βούτυρο καρύδας - καρυδιού

Υλικά
  • 3 κούπες τριμμένη καρύδα αποξηραμένη
  • 2 κούπες καρύδια 
  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή άλλη στερεή ζάχαρη πχ. ζαχαροκάλαμου
Παρασκευή:

  1. Πολτοποιήστε τη τριμμένη καρύδα μέχρι να σχηματιστεί ένα λεία υγρό βούτυρο (περίπου 5-10 λεπτά)
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και πολτοποιήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (περίπου 30 δευτερόλεπτα)
  3. Προσθέστε τα καρύδια και πολτοποιήστε ξανά έως ότου γίνει μια ομαλή, κρεμώδη υφή βούτυρου (περίπου 5 λεπτά)
  4. Ρίχνουμε σε ένα βάζο και απολαμβάνουμε!

Συμβουλές:
  • Καλό είανι η ζάχαρη να έχει λίγη υγρασία, βοηθά στη πολτοποίηση, αλλιώς προσθέστε 1 κ.γ. ή κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο πχ. ηλιόσπορου.
  • Μη φυλάσσετε στο ψυγείο, θα στερεοποιηθεί!
  • Είναι πολύ θρεπτικό βούτυρο πλούσιο σε Ω λιπαρά και ασβέστιο.
http://www.skinny-vegan-food.com/2013/12/coconut-walnut-butter.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook#.Uwejevl_vMU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.