Υλικά:
- 3 κούπες τριμμένη καρύδα αποξηραμένη
- 2 κούπες καρύδια
- 1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή άλλη στερεή ζάχαρη πχ. ζαχαροκάλαμου
- Πολτοποιήστε τη τριμμένη καρύδα μέχρι να σχηματιστεί ένα λεία υγρό βούτυρο (περίπου 5-10 λεπτά)
- Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και πολτοποιήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (περίπου 30 δευτερόλεπτα)
- Προσθέστε τα καρύδια και πολτοποιήστε ξανά έως ότου γίνει μια ομαλή, κρεμώδη υφή βούτυρου (περίπου 5 λεπτά)
- Ρίχνουμε σε ένα βάζο και απολαμβάνουμε!
Συμβουλές:
http://www.skinny-vegan-food.com/2013/12/coconut-walnut-butter.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook#.Uwejevl_vMU- Καλό είανι η ζάχαρη να έχει λίγη υγρασία, βοηθά στη πολτοποίηση, αλλιώς προσθέστε 1 κ.γ. ή κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο πχ. ηλιόσπορου.
- Μη φυλάσσετε στο ψυγείο, θα στερεοποιηθεί!
- Είναι πολύ θρεπτικό βούτυρο πλούσιο σε Ω λιπαρά και ασβέστιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.