Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Χυλός με νιφάδες βρώμης, κανέλα και καραμελωμένα μήλα


Υλικά (για 2 άτομα)
  • 250 ml φυτικό γάλα
  • 100 ml νερό
  • κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

Για τα καραμελωμένα μήλα
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη ή λάδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
1 Καραμελώνουμε τα μήλα: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε απαλά, ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη, γυρίζοντας τα μήλα συνεχώς, έως ότου καραμελώσει η ζάχαρη και αποκτήσουν τα μήλα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρόμη και την κανέλα. Ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
3 Μοιράζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.