Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Σπανακόπιτα με πράσο χωρίς φύλλο (Μουσούντα)


Υλικά:

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 4 κούπες (για όλες τις χρήσεις)
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κούπα νερό

Παρασκευή:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθούν. 
  2. Έπειτα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
  3. Παίρνουμε ένα ταψί, λαδώνουμε λίγο την επιφάνειά του και στρώνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε ελαφριά με ένα μυτερό μαχαιράκι (δεν πρέπει το πάχος της πίτας να ξεπερνάει τα 3 εκ). 
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC, για 1 ώρα περίπου.
. .
Συμβουλές:
Η πίτα πρέπει να έχει πάχος όσο ένα δάκτυλο, και να ψηθεί για πολύ ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
..http://www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/mousounta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.