Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ραβδιά καλαμποκιού (Kokoro)


Υλικά:
  • 1 κούπα χονδροτριμμένο καλαμποκάλευρο 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ ( προαιρετικό )
  • 1 πρέζα καυτερή πάπρικα ( προαιρετικό )
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
  1. Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε τη μισή κούπα καλαμποκάλευρο , τη ζάχαρη , το πιπέρι , το αλάτι και το τριμμένο τζίντζερ, και αφήστε το στην άκρη. 
  2. Ρίχνουμε μισή κούπα νερό σε μια κατσαρόλα , αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να μοιάζει με ζύμη ψωμιού.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ , σκεπάστε το και αφήστε να κρυώσει εντελώς
  4. Όταν κρυώσει, προσθέστε και την άλλη μισή κούπα καλαμποκάλευρου και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο.
  5. Πάρτε μια μικρή μερίδα και πλάστε το ανάμεσα στα χέρια σας ή σε ένα τραπέζι μέχρι να γίνει ράβδος, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη .
  6. Τώρα ζεστάνετε λίγο φυτικό λάδι μέχρι να κάψει και τηγανίστε τις ράβδους μέχρι να σκληρύνουν.
  7. Αφαιρέστε τις ράβδους και τοποθετήστε τις σε γραμμές σε χαρτί κουζίνας, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.
  8. Αφήστε τις να κρυώσουν και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ!
Συμβουλές:
  • Το καλαμποκάλευρο έχει συνήθως κίτρινο χρώμα αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε λευκό, μη χρησιμοποιήσετε όμως για αυτή τη συνταγή τον ανθό αραβοσίτου (κορν φλάουρ).
  • Μπορούν να καταναλωθούν είτε ως σνακ, είτε μαζί με χυμό ή μαζί με ένα βούτημα (Dip).
  • H συνταγή προέρχεται απο τη Νιγηρία.
http://www.nigerianfoodtv.com/2013/03/kokoro-recipe-nigerian-snacks.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.