Υλικά:
- 1 κούπα χονδροτριμμένο καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ ( προαιρετικό )
- 1 πρέζα καυτερή πάπρικα ( προαιρετικό )
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε τη μισή κούπα καλαμποκάλευρο , τη ζάχαρη , το πιπέρι , το αλάτι και το τριμμένο τζίντζερ, και αφήστε το στην άκρη.
- Ρίχνουμε μισή κούπα νερό σε μια κατσαρόλα , αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να μοιάζει με ζύμη ψωμιού.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ , σκεπάστε το και αφήστε να κρυώσει εντελώς
- Όταν κρυώσει, προσθέστε και την άλλη μισή κούπα καλαμποκάλευρου και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Πάρτε μια μικρή μερίδα και πλάστε το ανάμεσα στα χέρια σας ή σε ένα τραπέζι μέχρι να γίνει ράβδος, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη .
- Τώρα ζεστάνετε λίγο φυτικό λάδι μέχρι να κάψει και τηγανίστε τις ράβδους μέχρι να σκληρύνουν.
- Αφαιρέστε τις ράβδους και τοποθετήστε τις σε γραμμές σε χαρτί κουζίνας, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.
- Αφήστε τις να κρυώσουν και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ!
Συμβουλές:
http://www.nigerianfoodtv.com/2013/03/kokoro-recipe-nigerian-snacks.html- Το καλαμποκάλευρο έχει συνήθως κίτρινο χρώμα αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε λευκό, μη χρησιμοποιήσετε όμως για αυτή τη συνταγή τον ανθό αραβοσίτου (κορν φλάουρ).
- Μπορούν να καταναλωθούν είτε ως σνακ, είτε μαζί με χυμό ή μαζί με ένα βούτημα (Dip).
- H συνταγή προέρχεται απο τη Νιγηρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.