Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανόψωμα με ελιές και θυμάρι

Υλικά για το φύλλο: 
  • 500γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1κγ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χλιαρό νερό
Υλικά για τη γέμιση:
  • Ελιές μαύρες ξυδάτες ή θρούμπες
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Παρασκευή:
  1. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και αφού ανοίξουμε ένα μικρό λάκκο στο κέντρο ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας και δημιουργώντας χυλό καθώς μαζεύουμε το αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε και το αλάτι και τόσο νερό όσο να αρχίσει η ζύμη μας να γίνεται απαλή και μαλακή και να κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.
  5. Κάνουμε τη ζύμη σαν μπάλα αλευρώνουμε ελαφρά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  6. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο καλά με κουβέρτες για περίπου 1ώρα μέχρι το ζυμάρι μας να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. 
  7. Κόβουμε κομμάτια σαν μικρό πορτοκάλι και ή τα απλώνουμε σε λαδωμένο πάγκο για να ανοίξουν ή ανοίγουμε με τα χέρια σε πλατιές πιτούλες.
  8. Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά, διπλώνουμε τις πιτούλες και πατάμε για να ανοίξουν ξανά.                                                     
  9. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα ψωμάκια μας.
  10. Προσέχουμε η φωτιά μας να μην είναι υπερβολικά δυνατή για να μην τα κάψει εξωτερικά.
  11. Γυρίζουμε τα τηγανόψωμα όσες φορές χρειαστεί για να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.                                                                                                                                          
Συμβουλές:

  • Το ζυμάρι μας αν το αλεύρι είναι καλής ποιότητας θα γίνει αφράτο και μαλακό και σχεδόν διπλάσιο μόλις φουσκώσει.
  • Θα γίνουν λαχταριστά σαν λουκουμάδες και πολύ χορταστικά.
  • Αν τα προτιμάτε γλυκά θα τα τηγανίσετε σκέτα χωρίς γέμιση και θα τους ρίξετε σιρόπι αγαύης και κανέλα την ώρα που θα τα σερβίρετε.
http://mammy-on-line.blogspot.gr/2014/02/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.