Υλικά για το φύλλο:
Υλικά για τη γέμιση:
Παρασκευή:- Ελιές μαύρες ξυδάτες ή θρούμπες
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και αφού ανοίξουμε ένα μικρό λάκκο στο κέντρο ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας και δημιουργώντας χυλό καθώς μαζεύουμε το αλεύρι.
- Ρίχνουμε και το αλάτι και τόσο νερό όσο να αρχίσει η ζύμη μας να γίνεται απαλή και μαλακή και να κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.
- Κάνουμε τη ζύμη σαν μπάλα αλευρώνουμε ελαφρά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο καλά με κουβέρτες για περίπου 1ώρα μέχρι το ζυμάρι μας να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
- Κόβουμε κομμάτια σαν μικρό πορτοκάλι και ή τα απλώνουμε σε λαδωμένο πάγκο για να ανοίξουν ή ανοίγουμε με τα χέρια σε πλατιές πιτούλες.
- Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά, διπλώνουμε τις πιτούλες και πατάμε για να ανοίξουν ξανά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα ψωμάκια μας.
- Προσέχουμε η φωτιά μας να μην είναι υπερβολικά δυνατή για να μην τα κάψει εξωτερικά.
- Γυρίζουμε τα τηγανόψωμα όσες φορές χρειαστεί για να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Συμβουλές:
http://mammy-on-line.blogspot.gr/2014/02/blog-post_12.html- Το ζυμάρι μας αν το αλεύρι είναι καλής ποιότητας θα γίνει αφράτο και μαλακό και σχεδόν διπλάσιο μόλις φουσκώσει.
- Θα γίνουν λαχταριστά σαν λουκουμάδες και πολύ χορταστικά.
- Αν τα προτιμάτε γλυκά θα τα τηγανίσετε σκέτα χωρίς γέμιση και θα τους ρίξετε σιρόπι αγαύης και κανέλα την ώρα που θα τα σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.