Υλικά:
- 1 κούπα καλαμπόκι (αποψυγμένο ή στραγγισμένο)
- 1 πράσινο τσίλι
- 1 κομμάτι πιπερόριζα τριμμένη (περίπου 2 εκ.) ή μια σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 1 κ.γ. σπόροι κύμινου
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ανθός αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
- 3 κ.σ. αλεύρι ρυζιού
- 1/4 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (κουρκούμη)
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- Ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου ή μαιντανού
1. Σε ένα μούλτι τοποθετήστε το αποψυγμένο καλαμπόκι, το πράσινο τσίλι, τη πιπερόριζα και τους σπόρους κύμινου, αλέστε τα χονδρά, μη τα κάνετε λίωμα.
2. Προσθέστε τη χοντρο-αλεσμένη πάστα καλαμποκιού σε ένα μπολ, το αλεύρι καλαμποκιού και το αλεύρι ρυζιού και ανακατέψτε καλά.
3. Προσθέστε το αλάτι, τη σόδα, τη σκόνη χρυσόριζας και ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.
4. Τώρα κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε μπουκίτσες απο το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι.
5. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλεύρες.6. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κέτσαπ!
2. Προσθέστε τη χοντρο-αλεσμένη πάστα καλαμποκιού σε ένα μπολ, το αλεύρι καλαμποκιού και το αλεύρι ρυζιού και ανακατέψτε καλά.
3. Προσθέστε το αλάτι, τη σόδα, τη σκόνη χρυσόριζας και ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.
4. Τώρα κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε μπουκίτσες απο το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι.
5. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλεύρες.6. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κέτσαπ!
Συμβουλές:
Εαν το καλαμπόκι είναι κατεψυγμένο αποψύξτε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή και με κρεμμύδι αντί για καλαμπόκι ή να δοκιμάσετε και άλλα λαχανικά.
http://www.ifood.tv/recipe/corn-pakoda
http://www.madhurasrecipe.com/snacks/Corn-Pakoda
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.