http://thegreekvegan.com/bourekia-with-potato-and-leek/
Συστατικά
- 4 μέτριες ψιλοκομμένες βραστές πατάτες
- 2 ψιλοκομμένα πράσα (4 κούπες περίπου)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. φρέσκο αλεσμένους σπόρους μάραθου
- ζύμη για πίτσα ή ζύμη ψωμιού (900 γρ.)
- σιμιγδάλι σε σκόνη ή σκληρό αλεύρι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν ελαφρά, σε θερμοκρασία δωματίου - για περίπου 30 λεπτά.
- Βράζουμε και, όταν κρυώσουν αρκετά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε τα πράσα ελαφρά στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πατάτες και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Κόψτε κάθε μπάλα ζύμης σε 4 κομμάτια για να γίνουν συνολικά 8 κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ,με τα χέρια σας και όχι με πλάστη, σε ένα τετράγωνο σχήμα περίπου 12 εκ. πλατιά.
- Γεμίστε κάθε τετράγωνο με περίπου 4 κ.γ. γεμιση πατάτας / πράσο και κλείστε κάθε γωνία στη γωνία σαν μηλοπιτάκι.
- Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα ταψί ελαφρά πασπαλισμένο με σιμιγδαλένιο ή σκληρό αλεύρι .
- Αλείψτε με ελαιόλαδο, κόψτε τα λίγο για να κάνετε διεξόδους για τον ατμό ψήστε τα στο φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι τα μπουρέκια να έχουν φουσκώσει και να έχουν ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.