Υγρά συστατικά:
- 400 γρ. κόκκινα τεύτλα (παντζάρια)
- 12 κ.σ. φυτικού γάλακτος
- 6 κ.σ. σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
- 4 κ.σ. καφέ ζάχαρη
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- λάδι σε σπρέι ή λάδι με πινέλο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C, λαδώνουμε τις φόρμες μας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Β. Για την προετοιμασία του παντζαριού:
- Μαγειρέψτε ολόκληρα μη αποφλοιωμένα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίστε τα και αφήστε να κρυώσει.
- Φορώντας γάντια, ξεφλουδίστε τα παντζάρια και τα κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Κάντε τα πουρέ με έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μια ραβδομπλέντερ σε ένα μεγάλο μπολ, αρκετά μεγάλο για να κρατήσει όλα τα υγρά και ξηρά συστατικά.
Γ. Για να κάνετε το κουρκούτι:
- Προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα πολτοποιημένα παντζάρια σας.
- Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα άλλο μπολ.
- Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατεύτουν καλά.
Δ. Για μορφοποιήσετε τα ντόνατς:
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια μεγάλη τσάντα zip-lock.
- Κλείστε την φερμούαρ, απελευθερώνοντας όλο τον αέρα και πιέστε το κουρκούτι για να πάει προς μία από τις κάτω γωνίες.
- Περιστρέψτε το κενό άκρο του σάκου μια-δυο φορές, δέστε το με ένα λαστιχάκι και ειδού, έχετε ένα καλό κορνέ!
- Κόψτε τη γωνία περίπου 1 cm πλάτος και πιέστε το για να δώσετε ότι σχήμα θέλετε, σε αυτήν την περίπτωση σχήμα καρδιών, πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα ψησίματος.
Ε. Ψήσιμο στο φούρνο:
- Ψήστε για 10 λεπτά περίπου ή έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα γύρω από τα άκρα και να αντιστέκονται όταν τα πιέζετε.
- Αφαιρέστε από το φούρνο το ταψί και κρυώστε το για 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα από το ταψί και κρυώστε τα σε μια σχάρα.
F. Πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη αρωματισμένη με κανέλα:
- Ψεκάστε με το σπρέι λαδιού η αλείψτε ελαφρά με λάδι κάθε ντόνατ.
- Σκουπίστε το περίσσιο λάδι με χαρτί κουζίνας και τρίψτε με το ίδιο λαδωμένο χαρτί και τη ξερή επιφάνεια του ντόνατ. Αυτό το λάδι θα επιτρέψει την άχνη ζάχαρη με τη κανέλα να κολλήσει επάνω στα ντόνατς.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τη κανέλα, βάλτε μέσα τα ντόνατ και καλύψτε τα με τη ζάχαρη.
- Τα Donuts θα κρατήσουν για 3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.