Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 λίτρο φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
- 1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια μόνο)
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 κούπα μανιτάρια (τα αγαπημένα σας)
- 1 κούπα αρακά ή φασολάκια ή οποιαδήποτε άλλα λαχανικά που σας αρέσουν!
- 1 κούπα κρύο νερό (πολύ κρύο!)
- 1 κούπα αλεύρι μαλακό ή ΓΟΧ ή αλεύρι για τέμπουρα κοσκινισμένο
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο με 3 κ.σ. νερό
- 1/4 κούπα επιπλέον νερό, αν χρειαστεί, για το αραίωμα
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1/4 κούπας ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 κούπα σάλτσα ταμάρι
- 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
- 1/4 κούπα νερό
- Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε τα λαχανικά, φροντίζοντας τα σκληρότερα λαχανικά, όπως τα καρότα, να μην είναι πολύ χονδροκομμένα, αλλά να είναι κάτω απο 0,5 εκ.
- Ζεματίστε τα λαχανικά όπως το κολοκύθι ή τις γλυκοπατάτες, αν χρησιμοποιείτε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς κελσίου, δοκιμάστε το εαν είανι έτοιμο ρίχνοντας λίγο απο το κουρκούτι, εαν επιπλέει είναι έτοιμο.
- Βουτήξτε τα λαχανικά σας στο κουρκούτι, και μετά τηγανήστε τα για 40 δευτερόλεπτα - 1 λεπτό περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα δευτερόλεπτα.
- Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα ή / και αλάτι και πιπέρι.
Συμβουλές:
http://veganyumyum.com/2009/02/vegetable-tempura/- Μη τα στριμώξετε όλα μαζί στο τηγάνι γιατί θα πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδίου, αυξήστε τη θερμοκρασία λίγο πριν τα ρίξετε για τηγάνησμα.
- Μην ανακατέψετε για πολύ ώρα το κουρκούτι γιατί θα ενεργοποιηθεί η γλουτένη και δεν θα έχουν ωραία υφή μετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.