Υλικά για τις 4 στρώσεις ξεχωριστά και τη σάλτσα λυκόμουρου (απο τη βάση προς τα άνω):
Βάση:
"Καραμέλα":
Βάση:
"Καραμέλα":
- 1 κούπα χουρμάδες
- 1/4 κούπα νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικιού
- 1 αβοκάντο (ώριμο)
- 1/4 κούπας κακάο σε σκόνη
- 1/4 κούπας νέκταρ αγαύης (ή 1/2 κούπα χουρμάδες + 1/4 κούπας νερό)
- 1 κ.σ. γάλα απο φουντούκια ή άλλο φυτικό γάλα
- 3 κατεψυγμένες μπανάνες
- σπόρους από ένα λοβό βανίλιας
- 1/4 κούπας λυκόμουρα (goji berries)
- 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
- 1/8 κούπας νερό (30 ml)
- Πολτοποιήστε τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέστε τους χουρμάδες και πολτοποιήστε ξανά μέχρι να κολλήσει το μείγμα μαζί.
- Πατήστε το μείγμα στο κάτω μέρος μιας φόρμας και αφήστε την στην άκρη.
Καραμέλα:
http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/banana-chocolate-caramel-ice-cream-cake/- Πολτοποιήστε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) σας μέχρι να μαλακώσουν, και να γίνουν ένα παχύρευστο και κρεμώδες μείγμα.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Κάντε το ίδιο για να φτιάξετε τη πουτίγκα σοκολάτας και τη σάλτσα απο λυκόμουρα.
- Ανακατέψτε τις μπανάνες και τη βανίλια στο μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πήξει, και να αποκτήσει απαλή και κρεμώδη υφή.
Μπορεί να πάρει ένα λεπτό, αλλά στη συνέχεια θα μετατραπεί σε παγωτό πολύ γρήγορα, οπότε δώστε προσοχή.
- Απλώστε το παγωτό μπανάνας επάνω απο την αμυγδαλένια βάση, μετά απλώστε απο επάνω τη καραμέλα με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια απλώστε προσεκτικά την πουτίγκα σοκολάτας πάνω απο τη καραμέλα, και τοποθετήστε τη στο στη κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
- Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια το διακοσμούμε με τη σάλτσα λυκόμουρου, τη σερβίρουμε με φέτες μπανάνας και άλλα φρέσκα, βιολογικά φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.