Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φιδές με λαχανικά και καλαμπόκι

Υλικά:

  • 1 πακέτο φιδέ
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (μικρή, αλλιώς βάλτε μισή)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 καρότα βρασμένα σε λωρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε λωρίδες
  • 3 μανιτάρια σε φέτες
  • 7 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή γλυκιά σάλτσα σόγιας 
  • αλάτι-πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Σε αλατόνερο με λίγο λάδι βράζουμε το φιδέ. 
  2. Αφού βράσει σουρώνουμε. 
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok τσιγαρίζω όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
  4. Σε λίγο νερό διαλύουμε το σιρόπι αγαύης και την σόγια και τα προσθέτουμε στο τηγανάκι. 
  5. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε το φιδέ και βγάζουμε από τη φωτιά. 
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Εαν δεν έχετε σιρόπι αγαύης βάλτε 1 κ.γ. ζάχαρη.
  • Μαζί με τον φιδέ μπορείτε να βράσετε και τα καρότα, ή να τα έχετε βράσει πιο πριν στο ίδιο νερό, εαν τα κόψετε βράζουν πιο εύκολα, μετά στραγγίξτε τα και τσιγαρίστε τα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.

http://mpoukiampoukia.blogspot.gr/2010/10/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.