ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)
- 1 κιλό ρεβίθια
- 1 κρεµµύδι, λιωµένο στο µπλέντερ
- 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- ½ φλ. χυµό λεµονιού
- 1 κ.σ. αλάτι
- Για το σερβίρισµα (σε κάθε πιάτο)
- 1 κ.σ. σπόρους ροδιού
- 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια
- 10 ml έ.π. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουµε τα ρεβίθια κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό.
- Τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό διπλάσιο από τον όγκο τους, για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να φουσκώσουν.
- Σουρώνουµε και ξεπλένουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε πήλινη γάστρα και ρίχνουµε νερό που να φτάνει 4 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ψήνουµε στους 130°C, για 12 ώρες.
- Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του ψησίµατος, προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά.
- Σερβίρουµε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο µε σπόρους ροδιού, φύλλα φρέσκου δενδρολίβανου και περιχύνοντας µε ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.