Υλικά:
2 κούπες ωμοί ηλιόσποροι
1/2 κούπα διατροφική μαγιά
2 1/2 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
1 1/2 κ.γ. λευκό miso απο ρεβύθι (εαν δεν έχετε παραλείψτε το)
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κόκκους κρεμμύδι ή το πρώτο εξωτερικό στρώμα απο ένα κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας ή 1 1/2 κ.γ. έτοιμη μουστάρδα
1/4 κ.γ. χρυσόριζα (κουρκούμη)
1 φακελάκι πηκτίνη για μαρμελάδα
1/4 κ.γ. σκόνη άγαρ (προαιρετικό, αλλά καλό είναι να μπει, θα το κάνει πιο σφιχτό)
2 κούπες νερό
1/2 κούπα νερό (για το ανακάτεμα της πηκτίνης)
Οδηγίες
2 κούπες ωμοί ηλιόσποροι
1/2 κούπα διατροφική μαγιά
2 1/2 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
1 1/2 κ.γ. λευκό miso απο ρεβύθι (εαν δεν έχετε παραλείψτε το)
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κόκκους κρεμμύδι ή το πρώτο εξωτερικό στρώμα απο ένα κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας ή 1 1/2 κ.γ. έτοιμη μουστάρδα
1/4 κ.γ. χρυσόριζα (κουρκούμη)
1 φακελάκι πηκτίνη για μαρμελάδα
1/4 κ.γ. σκόνη άγαρ (προαιρετικό, αλλά καλό είναι να μπει, θα το κάνει πιο σφιχτό)
2 κούπες νερό
1/2 κούπα νερό (για το ανακάτεμα της πηκτίνης)
Οδηγίες
- Ψεκάστε ένα ταψί για πίτες -ή μια φόρμα για ψωμί- με λάδι ή αλείψτε το ελαφρά με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το στην άκρη.
- Αναμείξτε καλά το φάκελο απο τη συσκευασία πηκτίνης με 1/2 κούπα νερό και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα ή επεξεργαστή τροφίμων (multi), πολτοποιήστε τους ηλιόσπορους, τη διατροφική μαγιά, το χυμό λεμονιού, το miso (εάν βάλετε), το αλάτι και τα μπαχαρικά μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα που να έχει συνοχή.
Μπορείτε να το αφήσετε μέσα στη κανάτα του μπλέντερ ή να το βάλετε σε ένα μπολ. - Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 κούπες νερό, τη διαλυμένη στη 1/2 κούπα νερό πηκτίνη, και τη σκόνη άγαρ, αφού τα διαλύσουμε με ένα αναδευτήρα ανοίγουμε το μάτι και βράζουμε το μείγμα, και ανακατεύουμε δυνατά συνεχώς.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύρευστο υγρό.
- Ρίχνουμε το μείγμα του ηλιόσπορου μέσα στο μίγμα της πηκτίνης και ανακατεύουμε πολύ δυνατά μέχρι να γίνει μια πολύ παχιά τυρένια σάλτσα.
- Ρίξτε το τυρί στο προετοιμασμένο ταψί ή τη φόρμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
- Μετά από δύο ώρες τουλάχιστον, όταν το τσένταρ είναι σφιχτό, γυρίστε το τυρί σε ένα πιάτο και αφήστε να παγώσει στο ψυγείο για μια επιπλέον ώρα.
- Αφού έχει παγώσει, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί το τυρί τσένταρ. Απολαύστε το!
Συμβουλές:
Φροντίστε να είναι αποθηκευμένα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο..
.
http://keepinitkind.com/sunflower-cheddar/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.