Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένια μάφινς με γλάσο σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
για 12 κεκάκια
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κουτάκια βανιλίνη ή αληθινή βανίλια
  • 1 κούπα έτοιμο καφέ (νες ή φίλτρου) ή νερό ή φυτικό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα στεγνά υλικά και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνεις σιγά σιγά τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μίγμα. 
  4. Βάζεις σε φορμάκια για μάφινς χαρτάκια μαφινς και τα γεμίζεις με το μίγμα.
    Δεν τα γεμίζεις μέχρι πάνω επειδή θα φουσκώσουν στο φούρνο! 
    Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις το μίγμα σε φορμάκια με σχήμα καρδιάς! 
  5. Ψήνεις για 18-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
  6. Τα βγάζεις και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.

Αν θες μετά από πάνω μπορείς να πασπαλίσεις άχνη ζάχαρη.
Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις μία πολύ υγιεινή σάλτσα με ταχίνι και να τρίψεις σοκολάτα.
Αν θες όμως μπορείς να φτιάξεις και το παρακάτω γλάσο με φυτικό βούτυρο, κακάο, άχνη ζάχαρη και γάλα.
Υλικά για το Γλάσο
  • 4 κουταλιές φυτικό βούτυρο (νηστίσιμη μαργαρίνη)
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. φυτικό γάλα
Εκτέλεση
  1. Λιώνεις το βούτυρο σε κατσαρολάκι. 
  2. Το βγάζεις απο τη φωτιά και προσθέτεις άχνη ζάχαρη, κακάο και γάλα. 
  3. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιομορφο μίγμα. Αν θες μπορεις να το κάνεις πιο πηχτό ή πιο υγρό. Το αφήνεις λίγο να σφήξει και στη συνέχεια το βάζεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να στολίσεις τα μάφινς. Εναλλακτικά μπορεις να βουτήξεις τα μάφινς ανάποδα μέσα στο γλάσο! 
  4. Το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι να τρίψεις και κάτι έξτρα από πάνω για να κάνει χρωματική αντίθεση!

Εαν θες μπορείς να βάλεις απο επάνω τριμμένο ινδοκάρυδο ή τριμμένο αμύγδαλο ή τριμμένη λευκή σοκολάτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.