Συστατικά
- 1 κούπα ταχίνι (ανακατέψτε καλά πρώτα)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 2/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου τριμμένοι
- 2 καρπούς κάρδαμου (αλεσμένοι σπόροι)
- 2 1/3 κούπας αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
- 1/3 κούπας σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ανακατέψτε το ταχίνι στο βάζο μέχρι το λάδι στην επιφάνεια να ενσωματωθεί πλήρως. Μετρήστε το ταχίνι και προσθέστε σε ένα μέτριο μπολ τη ζάχαρη.
- Λιώστε το ταχίνι μαζί με τη ζάχαρη μαζί για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα που κολλά μαζί.
- Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά. Λίγα χτυπήματα αρκούν.
- Προσθέστε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ / σόδα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά και ανακατέψτε καλά. Η ζύμη θα είναι πολύ παχύρευστη. Είναι πολύ νόστιμο, δύσκολο να κρατηθείς και να μη γλύψεις το κουτάλι!
- Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού περίπου 23 εκ. με λαδόκολλα, απλώστε τη ζύμη και ισιώστε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Ελέγξτε σε 40 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.