Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατόπιτα με κρέμα μέντας (Raw)


Υλικά για τη βάση:
  • 1 κούπα καρύδια ή πεκάν ή φυστίκια
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας 
  • 20 χουρμάδες ή 2 κούπες σταφίδες 
  • 5 κ.σ. κακάο σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας 
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. νερό
Υλικά για τη κρέμα μέντας:
  • 2 αβοκάντο
  • ½ κούπα λάδι καρύδας
  • ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κούπα σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιου 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα μέντας ή λικέρ μέντας
  • 1 κ.σ. νερό
Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • ½ κούπα κακάο σε σκόνη
  • ¼ κούπα σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας ή λικέρ μέντας

Παρασκευή βάσης:
  1. Πολτοποιείς στο μούλτι τα καρύδια και τη βρώμη.
  2. Πολτοποιείς ξεχωριστά τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  3. Προσθέτεις το μίγμα καρυδιού και βρωμης στη παστα απο τους χουρμαδες και ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείς όλα μαζί.
  4. Βαζεις ένα κ.σ. νερό σταδιακά, τοσο ωστε να μπορει το μείγμα να δουλεύεται.
  5. Πιέζεις το μίγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο φορμακι να γινει συμπαγες.
  6. Τοποθετείς τη βάση στο ψυγείο ενώ κάνεις την κρέμα μέντας.
Παρασκευή κρέμας μέντας:
  1. Πολτοποιείς όλα τα υλικά μαζί στο μπλεντερ.
  2. Προσθέτεις τη κρέμα απο πανω απο την βαση και το βάζεις παλι στο ψυγειο.
Παρασκευή επικάλυψης σοκολάτας:
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με το μπλεντερ.
  2. Ρίξτε την επικάλυψη επάνω απο τη κρέμα μέντας και απλώστε τη.
  3. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο ή στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  4. Σερβίρετε.


Συμβουλές:
Αφήστε λίγη ώρα έξω απο το ψυγείο πριν το φάτε για να γίνει πιο κρεμώδες και μαλακό.

.http://www.oatmealwithafork.com/2014/02/03/raw-andes-mint-pie-vegan-paleo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.