Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα ρυζιού


Ισοδύναμο: 1 κούπα (237 ml)
Συστατικά:
  • 2 3/4 κούπες (60 ml) γάλα ρυζιού ή σόγιας
  • ½ κούπα (52 γρ.) λευκή ζάχαρη ή ζαχαροκάλαμου 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες: 
  1. Τοποθετήστε το φυτικό γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συχνά. 
  2. Βράστε έως ότου ο όγκος μειωθεί σε 1 κούπα, αυτό θα πάρει περίπου δυο ώρες. Μην αφήνετε το μείγμα να βράσει δυνατά. Ένα ήπιο σιγοβράσιμο είναι οκ. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμότητα, καθώς το μείγμα μειώνετε σε όγκο, έτσι ώστε να μην το κάψετε. Έχετε μια κούπα μέτρησης εύχρηστη ώστε να μπορείτε να μετρήσετε το μείγμα όσο μειώνεται.
  3.  Όταν μείνει 1 κούπα του μείγματος , ανακατέψτε ελαφρά μέσα το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Κρυώστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.