Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο (μουσούντα)

Η μουσούντα είναι χορτόπιτα χωρίς φύλλο απο τα μεσόγεια και όλες τις περιοχές με αρβανιτοχώρια, με καταγωγή την Ήπειρο.

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 10 κομμάτια

Υλικά:
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα για πίτα (σπανάκι, λάπαθα, πράσο, άνηθο, μαϊντανό, τσουκνίδες, καυκαλίθρες, πράσινα κρεμμύδια και σκόρδα κ.α.) 
  • 750 γρ. αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
  • Αλατοπίπερο όσο σας αρέσει 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. 
  2. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ και τα αλατίζετε. 
  3. Τα τρίβετε δυνατά με τα χέρια σας να βγάλουν τα νερά τους.
  4. Τότε προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας ταυτόχρονα. 
  5. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο φυτικό τυρί (εάν βάλετε) και ανακατεύετε.
  7. Την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί, αρκετά μεγάλο, ώστε η πίτα να γίνει λεπτή. 
  8. Ρίχνετε από πάνω το λάδι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

1 σχόλιο:

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.