Η μουσούντα είναι χορτόπιτα χωρίς φύλλο απο τα μεσόγεια και όλες τις περιοχές με αρβανιτοχώρια, με καταγωγή την Ήπειρο.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 10 κομμάτια
Υλικά:
Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 10 κομμάτια
Υλικά:
- 1 κιλό διάφορα χόρτα για πίτα (σπανάκι, λάπαθα, πράσο, άνηθο, μαϊντανό, τσουκνίδες, καυκαλίθρες, πράσινα κρεμμύδια και σκόρδα κ.α.)
- 750 γρ. αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
- Αλατοπίπερο όσο σας αρέσει
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί (προαιρετικά)
- Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα.
- Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ και τα αλατίζετε.
- Τα τρίβετε δυνατά με τα χέρια σας να βγάλουν τα νερά τους.
- Τότε προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
- Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.
- Προσθέτετε το τριμμένο φυτικό τυρί (εάν βάλετε) και ανακατεύετε.
- Την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί, αρκετά μεγάλο, ώστε η πίτα να γίνει λεπτή.
- Ρίχνετε από πάνω το λάδι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.
Σαν της γιαγιάς....
ΑπάντησηΔιαγραφή