Υλικά:
- 400 γρ ψιλοκομμένη ρόκα + 2 ολόκληρα φύλλα για διακόσμηση
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
- 1 Κύβος λαχανικών
- 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 κούπες νερό
- Κρουτόν ή πολύσπορα παξιμάδια (προαιρετικά)
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Τα σοτάρουμε καλά και μετά βάζουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη ρόκα.
- Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν όλα μαζί , βάζουμε και τον κύβο λαχανικών , το ξύδι , το αλατοπίπερο, το νερό , και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός μας για να γίνει βελουτέ η σούπα μας.
- Σερβίρεται ζεστή ενώ αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την ρόκα και πασπαλίζουμε την σούπα στο πιάτο για στολισμό.
Συμβουλές:
- Εαν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε άλλη μια κούπα βραστό νερό.
- Εαν δεν έχετε κρουτόν κόψτε σε τετραγωνάκια μια - δυό φέτες ψωμί και ψήστε το στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι.
- Εαν δε θέλετε κρέμα γάλακτος μη βάζετε, μπορείτε να βάλετε λίγο φυτικό γάλα αντί για κρέμα γάλακτος ή τίποτα.
http://www.dietup.gr/syntages/almyres/5323-soupa-rokas-veloute.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.