Υλικά:
.
.
Υλικά για το χυλό:
- 1 κούπα (250 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 200 ml υγρό (νερό , σόδα αναψυκτικό, μπύρα)
- 1 κ.γ. ξύδι ή λάδι (καλλύτερα ξύδι για να μη ρουφάει λάδι!)
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- 1 κ.γ. αρωματικά της επιλογής σας όπως δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Επί το έργον:
Α. Φτιάχνουμε το χυλό και τον αφήνουμε να περιμένει τουλάχιστον μισή ώρα. Είναι απαραίτητη αυτή η αναμονή για να "δένει" με τα λαχανικά.
Β. Αλατίζουμε ελαφρά το κουνουπίδι αν είναι ανάλατο. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει (αλλά όχι να καπνίσει).
Γ. Βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό (πρέπει να στέκει πάνω τους) και τα αφήνουμε στο καυτό ελαιόλαδο.
Δ. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη
Ε. και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
F. Τα σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο λεμόνι.
Παρατηρήσεις:
1)Αν περισσέψουν πολύ μικρά κομματάκια κουνουπιδιού, τα αδειάζουμε στο χυλό και βγάζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, σαν τηγανίτες στο τηγάνι.
Συμβουλές:
http://cretangastronomy.blogspot.com/2013/11/blog-post_14.html#ixzz2u0bSWyZl- Καλό είναι το κουνουπίδι να κρατά ελάχιστα και να μην είναι λιωμένο. Γίνονται και πιο νόστιμα και πιο εμφανίσιμα έτσι τα μπουκετάκια μας.
- Εννοείται ότι η ποσότητα του χυλού προσαρμόζεται στην ποσότητα του κουνουπιδιού που έχουμε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.