- 6 φρέσκιες αγκινάρες
- 3 λεμόνια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κούπα ε.π. ελαιόλαδο (ακόμα καλύτερα, αγουρέλαιο)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κόβουμε το κοτσάνι (αφήνουμε γύρω στα 5 εκ.), αφαιρούμε τα εξωτερικά σκούρα σκληρά φύλλα, καθαρίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι γύρω γύρω την αγκινάρα και το κοτσάνι της, ξύνουμε το χνούδι από το εσωτερικό της.
- Έχουμε ετοιμάσει ήδη ένα μεγάλο μπολ με νερό, στο οποίο έχουμε στίψει δυο λεμόνια και βυθίζουμε σ' αυτό κάθε αγκινάρα που καθαρίζουμε.
- Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τις αγκινάρες.
- Τις βράζουμε γιά 12' , να μισομαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, ανάβουμε το γκριλ. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις ακουμπάμε σε καθαρή πετσέτα.
- Τις στεγνώνουμε προσεκτικά.
- Τις τοποθετούμε σε ταψάκι, πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στο γκριλ, σε απόσταση περίπου 12 εκ. μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο, περίπου 10'.
- Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό ενός λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν αποκτήσει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό.
- Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε πιατέλα με το κοτσάνι προς τα επάνω, τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.