Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Αγκινάρες ψητές με λαδοσκορδολέμονο

 
Υλικά
  • 6 φρέσκιες αγκινάρες
  • 3 λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κούπα ε.π. ελαιόλαδο (ακόμα καλύτερα, αγουρέλαιο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 











Παρασκευή
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κόβουμε το κοτσάνι (αφήνουμε γύρω στα 5 εκ.), αφαιρούμε τα εξωτερικά σκούρα σκληρά φύλλα, καθαρίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι γύρω γύρω την αγκινάρα και το κοτσάνι της, ξύνουμε το χνούδι από το εσωτερικό της. 
  2. Έχουμε ετοιμάσει ήδη ένα μεγάλο μπολ με νερό, στο οποίο έχουμε στίψει δυο λεμόνια και βυθίζουμε σ' αυτό κάθε αγκινάρα που καθαρίζουμε. 
  3. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τις αγκινάρες. 
  4. Τις βράζουμε γιά 12' , να μισομαλακώσουν.
  5. Στο μεταξύ, ανάβουμε το γκριλ. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις ακουμπάμε σε καθαρή πετσέτα. 
  6. Τις στεγνώνουμε προσεκτικά. 
  7. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι, πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στο γκριλ, σε απόσταση περίπου 12 εκ. μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο, περίπου 10'. 
  8. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό ενός λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
  9. Όταν αποκτήσει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό. 
  10. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε πιατέλα με το κοτσάνι προς τα επάνω, τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.