Συστατικά
- 2 κούπες μαγειρεμένο πουρέ μήλων (5 μεσαία μήλα)
- 2/3 κούπας χυμό μήλου
- 3 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα φυτικό λάδι (πχ. ηλιέλαιο)
- 1 κ.γ. φρέσκο ή έτοιμο τριμμένο καρδάμωμο (15 καρπούς περίπου)
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κούπα καρύδια ή χρυσές σταφίδες ή 50/50 (προαιρετικά)
Οδηγίες ψησίματος
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το χυμό μήλου, το λάδι και τα μπαχαρικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Στο ένα τρίτο μικρό μπολ, λιώνουμε ελαφρά τα μαγειρεμένα και τεμαχισμένα μήλα.
- Προσθέστε τα μήλα στα υγρά συστατικά, ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά περίπου 1 κούπα κάθε φορά. Ανακατέψτε καλά. Εάν θέλετε να προσθέσετε καρύδια, τα ανακατεύουμε μέσα και αυτά τώρα.
- Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το απο το ταψί, ή αφήστε το μέσα.
- Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
* Αυτή η συνταγή κάνει 2 ρολά κέικ και εαν παγώσουν καλά μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.