Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κέϊκ μήλου

κέικ milopita / μήλο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη
Συστατικά
  • 2 κούπες μαγειρεμένο πουρέ μήλων (5 μεσαία μήλα)
  • 2/3 κούπας χυμό μήλου
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα φυτικό λάδι (πχ. ηλιέλαιο)
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​ή έτοιμο τριμμένο καρδάμωμο (15 καρπούς περίπου)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κούπα καρύδια ή χρυσές σταφίδες ή 50/50 (προαιρετικά)
Οδηγίες ψησίματος
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το χυμό μήλου, το λάδι και τα μπαχαρικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.                                                                                       ψητά μήλα, κανέλα και κάρδαμο
  3. Στο ένα τρίτο μικρό μπολ, λιώνουμε ελαφρά τα μαγειρεμένα και τεμαχισμένα μήλα.
  4. Προσθέστε τα μήλα στα υγρά συστατικά, ανακατέψτε καλά. 
  5. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά περίπου 1 κούπα κάθε φορά. Ανακατέψτε καλά. Εάν θέλετε να προσθέσετε καρύδια, τα ανακατεύουμε μέσα και αυτά τώρα.
  6. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.                                                    milopita κτύπημα στο τηγάνι
  7. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το απο το ταψί, ή αφήστε το μέσα.
  8. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.                        milopita έξω από το φούρνο

* Αυτή η συνταγή κάνει 2 ρολά κέικ και εαν παγώσουν καλά μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.