Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια (10-15 μέτρια κρεμμυδάκια)
- 1 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κούπες κίτρινο καλαμποκάλευρο
- 1 1/2 κούπα βραστό νερό, ή φυτικό γάλα
- 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 6 εξώφυλλα από μαρούλι ψιλοκομμένα ή 1 1/2 κούπα γλυκά άγρια χόρτα (π.χ. σπανάκι, παπαρούνες, ζωχοί) ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο + 1/3 κούπας για το ψήσιμο
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κούπες τριμμένο φυτικό τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια, και κόψτε τα σε λεπτά φετάκια, το λευκό και το περισσότερο από το πράσινο τμήμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
- Βάλτε σε γαβάθα τα κρεμμυδάκια και ανακατώστε με το μαϊντανό, τον άνηθο και τα μαρούλια ή τα χόρτα.
- Προσθέστε 1 κουτ. σούπας αλάτι και ζυμώστε με τα χέρια να μαραθούν τα χορταρικά και να μαλακώσουν.
- Σε γαβάθα, ανακατώστε το καλαμποκάλευρο με βραστό νερό ή γάλα, και προσθέστε το στη γαβάθα με τα χορταρικά.
- Βάλτε 2/3 κούπας λάδι, το δυόσμο και τις καυκαλήθρες, πασπαλίστε με μπόλικο πιπέρι, και ανακατώστε καλά.
- Λαδώστε τη βαθειά λαμαρίνα του φούρνου (25Χ35 εκ.) και αν θέλετε, στρώστε τη με λαδόχαρτο για να καθαρίζεται πιο εύκολα.
- Αδειάστε μέσα το μίγμα με τα κρεμμυδάκια και περιχύστε από πάνω με περίπου 1/3 κούπας ελαιόλαδο.
- Ψήστε για 25 λεπτά, χαμηλώστε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίστε να ψήνετε άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει ναι να ροδίσει από πάνω.
- Κόψτε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε το χορτόψωμο ζεστό, ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με αμυγδαλοτύρι ή άλλο φυτικό τυρί.
Συμβουλές:
.http://www.aglaiakremezi.com - Εαν δείτε ότι "τραβάει" και άλλα υγρά τότε προσθέστε 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα παραπάνω.
- Βάλτε λιγότερο αλάτι στα χορταρικά, και τέλος ανακατέψτε 2 κούπες ψιλοκομμμένο φυτικό τυρί στο μίγμα, για να κάνετε ένα πιο χορταστικό χορτο-τυρό-ψωμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.