Υλικά:
Παρασκευή
- 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 κούπα ταχίνι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- Αλάτι
- λίγο μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
- 6 αραβικές πίτες μεγάλες, λεπτές
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
- Τοποθετούμε τα ρεβίθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
- Ρίχνουμε στα ρεβίθια το σκόρδο και το ταχίνι κα τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε, να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
- Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Για να βράσουμε τα ρεβίθια τα μουλιάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα.
- Ξεπλένουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεβίθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσουμε καλά.
- Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση.
- Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά.
- Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.