Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Κροκέτες κουνουπιδιού με πατάτα

Συστατικά:
  • Κουνουπίδι - 1, πλυμένο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • πατάτες - 2, βραστες σε πουρέ 
  • Φυτικό τυρί που λιώνει - 2 κσ, τριμμένο (προαιρετικά)
  • πράσινο τσίλι - 2 
  • Ginger - 2 εκ. κομμάτι, ψιλοκομμένο 
  • σκόρδο - 4 σκελίδες 
  • Αλεύρι ταπιόκας ή πατάτας ή κορν φλάουρ ή άλλο άμυλο - 4 κσ 
  • Φρυγανιά ή πάνκο όσο χρειαστεί
  • λάδι όσο χρειαστεί
  • αλάτι ανάλογα με το γούστο

Μέθοδος:
1. Αλέστε μαζί τις πράσινες πιπεριές, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μια λεία πάστα.
2. Βράζουμε το κουνουπίδι για 2 λεπτά και το αφαιρούμε.
3. Στραγγίζουμε το υπερβολικό νερό και προσθέτουμε τις πατάτες, το τυρί, τη πράσινη πάστα τσίλι, το αλάτι και 2 κσ άμυλο.
4. Ανακατεύουμε καλά και το πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα.
5. Για το υπόλοιπο άμυλο προσθέστε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεπτή πάστα.
6. Βουτήξτε τις τυροκροκέτες σε αυτό το κουρκούτι απο το άμυλο και μετά πανάρετε τα στη τριμμένη φρυγανιά.
7. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
8. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσό και τραγανή υφή.
9. Αφαιρέστε τα απο το τηγάνι στραγγίζοντας τα απο το λάδι και τοποθετόντας τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.
10. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Read more: http://www.awesomecuisine.com/recipes/9069/potato-cauliflower-and-cheese-croquettes.html#ixzz2s2PgOum7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.