Υλικά:
Παρασκευή:
- 180 gr ωμή κινόα
- 500 ml ζωμός λαχανικών
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κ.σ. ρεβιθάλευρο ή σογιάλευρο ή άλλο αλεύρι απο όσπριο
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. κύμινο
- λάδι
- 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
* Εάν δε το βράσετε σε ζωμό λαχανικών δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι.
- Βάζουμε την κινόα με τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά. (Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.)
- Μετά από 10′ προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα τριμμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει άλλα 5′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρεβιθάλευρο, τη μουστάρδα, το κάρυ και το κύμινο.
- Ανακατεύουμε πολύ και αφήνουμε το μείγμα 10′ να σταθεί και να κρυώσει λίγο.
- Όταν κρυώσει παίρνουμε μικρές ποσότητες και σχηματίζουμε μπιφτέκια:
καλό είναι να τα κάνουμε στρουμπουλά, κάπως κοντόχοντρα για να μην διαλύονται εύκολα. - Αφού τα σχηματίσουμε τα αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Έπειτα βάζουμε να κάψει λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε 2′ σε κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
- Θα βγουν γύρω στα 12 κρατσανιστά μπιφτεκάκια.
- Σερβίρουμε με σαλάτα.
https://365vegandays.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.