Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μπιφτέκια κινόας

 Υλικά
  • 180 gr ωμή κινόα
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κ.σ. ρεβιθάλευρο ή σογιάλευρο ή άλλο αλεύρι απο όσπριο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • λάδι
  • 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
* Εάν δε το βράσετε σε ζωμό λαχανικών δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι.




Παρασκευή:
  1. Βάζουμε την κινόα με τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά. (Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.)
  2. Μετά από 10′ προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα τριμμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει άλλα 5′.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρεβιθάλευρο, τη μουστάρδα, το κάρυ και το κύμινο. 
  4. Ανακατεύουμε πολύ και αφήνουμε το μείγμα 10′ να σταθεί και να κρυώσει λίγο.
  5. Όταν κρυώσει παίρνουμε μικρές ποσότητες και σχηματίζουμε μπιφτέκια:
    καλό είναι να τα κάνουμε στρουμπουλά, κάπως κοντόχοντρα για να μην διαλύονται εύκολα.
  6. Αφού τα σχηματίσουμε τα αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  7. Έπειτα βάζουμε να κάψει λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε 2′ σε κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
  8. Θα βγουν γύρω στα 12 κρατσανιστά μπιφτεκάκια. 
  9. Σερβίρουμε με σαλάτα.

https://365vegandays.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.