Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Λεμονόπιτα με γλάσο λεμονιού (Raw)


Υλικά για τη ζύμη βάσης: 
  • 3 κούπες αμύγδαλα 
  • 1 1/4 κούπας χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 κ.γ. βανίλια 
  • 2 1/2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 
  • 2/3 κούπας τριμμένη καρύδα
  • 3 λεμόνια βιολογικά χωρίς κερί (τη φλούδα τους)
Υλικά για το γλάσο: 
  • 1 κούπα κάσιους 
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λάιμ 
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1/8 κ.γ. βανίλια 
  • 3 κ.σ. νερό
 Παρασκευή:
  1. Βάλτε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα μέχρι να γίνουν λεπτά θρύμματα. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι , τους χουρμάδες, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού . 
  3. Πολτοποιήστε τα και πάλι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ζύμη και διατηρεί το σχήμα του , όταν το πιέζετε στο χέρι σας. 
  4. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, μαζί με τη τριμμένη καρύδα και ζυμώνουμε ελαφρώς.
  5. Πατήστε τη ζύμη βάσης σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκατοστά.
  6. Προετοιμάστε το γλάσο, αλέστε όλα τα συστατικά σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα, 
  7. Ρίξτε το γλάσο επάνω απο τη βάση και στη συνέχεια, πασπαλίστε με τριμμένη φλούδα λεμονιού και τριμμένη καρύδα.
  8. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα , στη συνέχεια κόψτε το και σερβίρετε!
http://www.zajenata.bg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.