Υλικά για τη ζύμη βάσης:
http://www.zajenata.bg- 3 κούπες αμύγδαλα
- 1 1/4 κούπας χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. βανίλια
- 2 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2/3 κούπας τριμμένη καρύδα
- 3 λεμόνια βιολογικά χωρίς κερί (τη φλούδα τους)
- 1 κούπα κάσιους
- 2 1/2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1/8 κ.γ. βανίλια
- 3 κ.σ. νερό
- Βάλτε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα μέχρι να γίνουν λεπτά θρύμματα.
- Προσθέτουμε το αλάτι , τους χουρμάδες, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού .
- Πολτοποιήστε τα και πάλι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ζύμη και διατηρεί το σχήμα του , όταν το πιέζετε στο χέρι σας.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, μαζί με τη τριμμένη καρύδα και ζυμώνουμε ελαφρώς.
- Πατήστε τη ζύμη βάσης σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκατοστά.
- Προετοιμάστε το γλάσο, αλέστε όλα τα συστατικά σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα,
- Ρίξτε το γλάσο επάνω απο τη βάση και στη συνέχεια, πασπαλίστε με τριμμένη φλούδα λεμονιού και τριμμένη καρύδα.
- Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα , στη συνέχεια κόψτε το και σερβίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.