ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ:
- 1 κούπα κριθαράκι
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κονσέρβα τομάτα ή τοματάκι (400 γρ.)
- λίγα ντοματίνια
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ:
ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΤΑΧΙΝΙΟΥ:- Σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο και πράσσο.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε και το ταχίνι.
- Βάζουμε το κριθαράκι σε πυρέξ τοποθετούμε τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο.
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρωτά (pleurotus)
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 100 ml κρασί
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μάτσο μυρωδικά της αρεσκείας μας (φραγκομαϊντανό, δυόσμο, μαϊντανό….)
- 3 κουταλιές λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά της αρεσκείας μας (φραγκομαϊντανό, δυόσμο, μαϊντανό κ.α.), το λάδι, Αλάτι και πιπέρι και το χτυπάμε για να ενοποιηθούν.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα από το μπλέτερ.
- Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τα μανιτάρια με το μείγμα , αφού έχουμε βάλει στο πάτο μία βρεγμένη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μαζί με το κριθαράκι.
Συμβουλές:
Το καλό σωτάρισμα του κριθαρακίου και το άφθονο ελαιόλαδο βοηθά να μη λασπώσει.
Το καλό σωτάρισμα του κριθαρακίου και το άφθονο ελαιόλαδο βοηθά να μη λασπώσει.
http://www.topsyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.