Υλικά για μια σαλάτα:
Υλικά για τη σάλτσα:
Παρασκευή:
Συμβουλές:
Εαν δε σας αρέσει ωμό (αφού το δοκιμάσετε πρώτα) τότε μπορείτε να το ψήσετε στον ατμό ή στο τηγάνι ή στο φούρνο, ότι σας αρέσει... περί κουνουπιδιού... ταχινόπιτα.
Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού (ανακατέψτε το πρώτα)
- 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για σαλάτα ή μπαχαρικό της επιλογής σας
- 1/2 λεμόνι ή νεράντζι (ο χυμός του)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1-2 κ.σ. νερό (περίπου, προσθέτετε σταδιακά ένα - ένα κ.γ. εως ότου φτάσει στην επιθυμητή συνοχή)
Παρασκευή:
- Πλένουμε και χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά λίγο-λίγο νεράκι μέχρι να γίνει η υφή σαν σάλτσα και το χρώμα απο καφέ να αρχίσει να ασπρίζει.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω απο το κουνουπίδι, ελάχιστο λαδάκι και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Εαν δε σας αρέσει ωμό (αφού το δοκιμάσετε πρώτα) τότε μπορείτε να το ψήσετε στον ατμό ή στο τηγάνι ή στο φούρνο, ότι σας αρέσει... περί κουνουπιδιού... ταχινόπιτα.
Λαόνικος Τσάγκος
polu endiaferousa protasi!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε...
Διαγραφή:)
Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο....και θρεπτικό.