Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα κουνουπιδιού ρωμανέσκο με σάλτσα ταχινιού

Υλικά για μια σαλάτα:
  • 1 ματσάκι απο άνθη κουνουπιδιού "ρωμανέσκου" ή κανονικού
  • λίγο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι.
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού (ανακατέψτε το πρώτα)
  • 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για σαλάτα ή μπαχαρικό της επιλογής σας
  • 1/2 λεμόνι ή νεράντζι (ο χυμός του)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ.σ. νερό (περίπου, προσθέτετε σταδιακά ένα - ένα κ.γ. εως ότου φτάσει στην επιθυμητή συνοχή)

Παρασκευή:
  1. Πλένουμε και χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά λίγο-λίγο νεράκι μέχρι να γίνει η υφή σαν σάλτσα και το χρώμα απο καφέ να αρχίσει να ασπρίζει.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω απο το κουνουπίδι, ελάχιστο λαδάκι και σερβίρουμε.

Συμβουλές:
Εαν δε σας αρέσει ωμό (αφού το δοκιμάσετε πρώτα) τότε μπορείτε να το ψήσετε στον ατμό ή στο τηγάνι ή στο φούρνο, ότι σας αρέσει... περί κουνουπιδιού... ταχινόπιτα.


Λαόνικος Τσάγκος

2 σχόλια:

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.