ΥΛΙΚΑ
Α. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
- 300 γρ. νηστίσιμη μαργαρίνη
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο ή ανάμεικτες (εγώ έβαλα κυδωνι με ροδακινο)
Α. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Β. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της
και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της
και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.