Ενα γλυκό του ταψιού που λέγεται και καρπουζόπιτα και για την καταγωγή της ερίζουν Φολέγανδρος και Μήλος
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)
- 1 µέτριο καρπούζι, (με βγαλμένα τα κουκούτσια)
- 5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
- 40 ml ηλιέλαιο
- 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ. επιπλέον (για το πασπάλισµα του ταψιού)
- 15 γρ. µπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (για την επάλειψη του ταψιού)
- 80 ml σιρόπι αγαύης
- 1 χούφτα σουσάµι (για το πασπάλισµα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάµε στο µπλέντερ την ψίχα του καρπουζιού και κρατάµε 1 λίτρο από τον πολτό που θα προκύψει.
- Σε αυτόν προσθέτουµε την κανέλα, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Χτυπάµε καλά και στη συνέχεια ρίχνουµε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάµε ξανά µέχρι να δηµιουργηθεί ένας οµοιογενής χυλός.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Επαλύφουμε με τη μαργαρίνη και αλευρώνουµε ένα ταψί, πασπαλίζουµε µε λίγο σουσάµι και ρίχνουµε µέσα το µείγµα, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι 2-3 εκ.
- Ψήνουµε για περίπου 80 λεπτά.
- Αφού ψηθεί η καρπουζένια, την αλείφουµε µε το σιρόπι αγαύης, µε τη βοήθεια ενός πινέλου, και πασπαλίζουµε µε λίγο ακόµη σουσάµι.
- Αφήνουµε να κρυώσει λίγο και σερβίρουµε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.