Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Κινόα (βασική συνταγή)

Υλικά για 3 κούπες κινόας: 
  • 1 κούπα κινόα 
  • 2 κούπα αλατισμένο νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
  • 2 πρέζες αλάτι (προαιρετικά)
Παρασκευή:

Α' τρόπος :
  1. Βράζουμε τη κινόα σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Μόλις πάρει βράση το ρυθμίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό, (θα πάρει περίπου 15 - 20 λεπτά). 
Β' τρόπος:
  1. Βράζουμε 1 κούπα κινόα σε 2 κούπες νερό σε δυνατή φωτιά επί 5'. 
  2. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί 15', μέχρι να απορροφήσει το νερό.


Συμβουλές:

  • Η κινόα είναι έτοιμη όταν όλοι οι σπόροι θα έχουν γίνει διάφανοι και θα έχει πεταχτεί μιά ουρίτσα από τον καθένα.
  • Αντί για σκέτο νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ζωμό λαχανικών, να προσθέσουμε ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη και μπαχαρικά, όπως κάνουμε στο ρύζι.
  • Συνήθως προστίθεται ήδη βρασμένο σε σάλτσες ή ανακατεύεται με άλλα υλικά.
 http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=4731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.