Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα απο κουκουνάρι (Pine nut milk)


Υλικά:
  • ½ κούπα κουκουνάρι (καθαρισμένοι καρποί απο πεύκο)
  • 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Παρασκευή:
  1. Βάλτε τους καρπούς και το νερό σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε το καλά. 
  2. Ρίχνουμε το γάλα σε ένα τουλουπάνι ή τούλι και στραγγίζουμε όλο το υγρό και το λάδι που έχει βγάλει. 
  3. Ρίχνουμε το υγρό πίσω στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και πολτοποιούμε ξανά καλά. 
  4. Το τοποθετούμε σε ένα βάζο ή γυάλινο μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. Θα κρατήσει περίπου δύο ημέρες στο ψυγείο.

Συμβουλές:
Θα προκύψει μόνο 1 κ.σ. πολτό απο κουκουνάρι. Για να μη το πετάξετε -μιας που ο κουκουναρόσπορος είναι ακριβός- προσθέστε: 
  • 1 καλή πρέζα αλάτι, 
  • 1 πρέζα διατροφικής μαγιάς, 
  • 1 πρέζα σκόνη απο κρεμμύδι, 
  • ¼ κ.γ. καλής ποιότητας ελαιολάδου και 
  • ¼ κ.γ. ξύδι βαλσάμικο 
Ανακατέψτε το με ένα κουταλάκι για να φτιάξετε ένα άλειμα τυριού.
Φάτε το με κράκερ ή κριτσίνια ή λαχανικά.

http://soaring-chi.blogspot.gr/2012/06/pine-nut-milk.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.