Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπιφτέκια από πλιγούρι και μπρόκολο με σάλτσα ταχινιού


Υλικά: 

  • 150 γρ πλιγούρι 
  • 300 γρ μπρόκολο 
  • 2 πιπεριές φλωρίνης (100 γρ)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (5 γρ) 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. τριμμένη τομάτα
  • κύμινο, πιπέρι 
  • μοσχοκάρυδο, 
  • σκόρδο σε σκόνη 
  • αλάτι 
  • παξιμάδια τριμμένα ολικής αλέσεως ή φρυγανιά τριμμένη 
Υλικά για τη σάλτσα: 
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. ταχίνι 
  • 4 κ.σ. φυτικό γιαούρτι ή 1 κ.σ. ταχίνι + 3 κ.γ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
Παρασκευή:
  1. Ξεπλύντε το πλιγούρι με νερό και βράστε το σε νερό (όπως και τα περισσότερα δημητριακά, όταν βράζουν διογκώνονται 2-3 φορές, οπότε βάλτε περισσότερο νερό). 
  2. Βράστε το για περίπου 25 λεπτά, ξεπλύνετε το με κρύο νερό και στραγγίξτε το. 
  3. Ζεματίστε τα μπουκετάκι απο το μπρόκολο για 5 λεπτά περίπου και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε μαζί με το μπρόκολο, το πλιγούρι, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το τριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, και λιώστε τα σε ένα μούλτι ή με ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας. 
  5. Πλάστε σε μπιφτέκια πάχους τουλάχιστον όσο ένα δάχτυλο. 
  6. Επικαλύψτε τα με τριμμένη φρυγανιά ή το αγαπημένο σας υλικό για πανάρισμα.
  7. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. 
  8. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. 
  9. Εντωμεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα, τοποθετήστε στο μπλέντερ το σκόρδο με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το φυτικό γιαούρτι (εαν βάλετε) και πολτοποιήστε τα.
  10. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αφού κρυώσουν λίγο μαζί με τη σάλτσα ταχινιού και απολαύστε τα.

Συμβουλές:
Προσέξτε καθώς τα βγάζετε απο το ταψί μη σας σπάσουν, περιμένετε να κρύωσουν για λίγο.

http://www.hera.bg/s.php?n=1678&cmt_id=5323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.