Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κλειστή μηλόπιτα με ζύμη ταχινιού

Υλικά (για 10-12 κομμάτια)
Για τη ζύμη
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 280 ml νερό
  • 560 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 10 ξινόμηλα
  • 6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
  1. Χτυπάτε το ταχίνι πολύ καλά στο μπλέντερ και το διαλύετε σιγά σιγά με το νερό, δουλεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, ζυμώνετε καλά μέχρι να σχηματισθεί μια ζύμη εύπλαστη αλλά σφιχτή, την πλάθετε σε μπάλα και τη βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη.
  3. Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε μικρούς κύβους. 
  4. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα, προσθέτετε το μέλι και τη γαλέτα κι ανακατεύετε καλά. 
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα με τον πλάστη και απλώνετε το πρώτο φύλλο σε ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψάκι Νο28. 
  6. Προσθέτετε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. 
  7. Ψήνετε τη μηλόπιτα για 1 ώρα περίπου, σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο. 
  8. Όταν κρυώσει λίγο, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.