Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα απο μακαντέμια (Macadamia milk)

  Υλικά: 
  • 1 κούπα (125 γρ.) ωμοί ξηροί καρποί μακαντέμια (macadamia)
  • 4 κούπες (1 λίτρο) φιλτραρισμένο νερό 
  • 1 φασόλι βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • 4 φρέσκοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή στέβια ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Πολτοποιήστε τους καρπούς, τη βανίλια ή τη κανέλα και το νερό σε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να λιώσουν σχεδόν τελείως, θα πάρει περίπου 1 λεπτό σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  2. Χύστε το γάλα σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι. 

 Παρασκευή:

Συμβουλές:
Εαν το θέλετε πιο παχύρευστο βάλτε 3 κούπες νερό.
Οι καρποί μακαντέμια δε χρειάζονται στράγγισμα, εαν θέλετε μπορείτε να τους μουλιάσετε 1-4 ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε.
Αποθηκεύστε το γάλα για περίπου 3-4 ημέρες στο ψυγείο.
Εαν θέλετε να αυξήσετε το ασβέστιο στο γάλα προσθέστε 1 κ.σ. ταχίνι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.