Υλικά:
Παρασκευή:
- 1 κούπα (125 γρ.) ωμοί ξηροί καρποί μακαντέμια (macadamia)
- 4 κούπες (1 λίτρο) φιλτραρισμένο νερό
- 1 φασόλι βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
- 4 φρέσκοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή στέβια ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
- Πολτοποιήστε τους καρπούς, τη βανίλια ή τη κανέλα και το νερό σε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να λιώσουν σχεδόν τελείως, θα πάρει περίπου 1 λεπτό σε ένα δυνατό μπλέντερ.
- Χύστε το γάλα σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι.
Παρασκευή:
Συμβουλές:
Εαν το θέλετε πιο παχύρευστο βάλτε 3 κούπες νερό.
Οι καρποί μακαντέμια δε χρειάζονται στράγγισμα, εαν θέλετε μπορείτε να τους μουλιάσετε 1-4 ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε.
Αποθηκεύστε το γάλα για περίπου 3-4 ημέρες στο ψυγείο.
Εαν θέλετε να αυξήσετε το ασβέστιο στο γάλα προσθέστε 1 κ.σ. ταχίνι.
Οι καρποί μακαντέμια δε χρειάζονται στράγγισμα, εαν θέλετε μπορείτε να τους μουλιάσετε 1-4 ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε.
Αποθηκεύστε το γάλα για περίπου 3-4 ημέρες στο ψυγείο.
Εαν θέλετε να αυξήσετε το ασβέστιο στο γάλα προσθέστε 1 κ.σ. ταχίνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.