Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα κινόας με μπρόκολο, καρότο και ραπανάκι

Υλικά: 
  • 1 κούπα σπόρους χεινοπόδιου (quinoa)
  • 2 κούπα νερό,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 1/2 κούπα μπρόκολο, κομμένο σε κοματια,
  • 1/2 κούπα καρότα, κομμένο σε μικρούς κύβους,
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
  • 1 κούπα ραπανάκια, κομμένα σε φέτες.
Σάλτσα:
  • 1 κ.σ. πουρές Umeboshi (παστα δαμασκηνων) ή γλυκιά σάλτσα τσίλι ή σάλτσα ταμάρι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. νερό
Παρασκευή:

1. Ξεπλύνετε τη quinoa σε ένα κόσκινο
2. Τοποθετειστε τη κινοα σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, και να πιει όλο το νερό. Αφήνεται να κρυωσει.
3. Σε ένα τηγάνι βραστε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
4. Ανακατέψτε το κινοα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ραπανάκια, το μπρόκολο και τα καρότα,και ανακατεψτε τα.
5.Αναμείξτε το dressing (πουρές umeboshi, σάλτσα σόγιας, λάδι και νερό) στην σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να πειραματιστείτε και να βάλετε τα δικά σας λαχανικά όπως πιπεριά ή μανιτάρια ή τοματούδια και άλλα.
  • Εάν δεν έχετε πάστα δαμάσκηνου ούτε τα υπόλοιπα, τότε βάλτε ένα δαμάσκηνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας σε ένα μούλτι.
 http://www.clearspring.co.uk/blogs/recipes/9265689-quinoa-salad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.