Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πλιγούρι με φιδέ (Κυπριακό πιλάφι)

Υλικά:

  • 1 κούπα πλιγούρι χοντρό
  • 2 κρεμμύδια ξερά χονδροκομμένα
  • 2 κ.σ. φιδέ η λίγο σπαγγέτι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών 
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
Παρασκευή
  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το φιδέ. 
  2. Αφού πάρει ελάχιστο χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το πλιγούρι. 
  3. Το αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά και σβήνουμε.
  4. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί. 

Συμβουλές:
Εαν χρειαστεί προσθέστε 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό παραπάνω.
Πολύ χορταστικό φαγητό.

http://www.dietup.gr/syntages/h-syntagh-sas/4816-pilafi-pligouri.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.