Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ανανοπιτάκια τηγανητά



Υλικά για τη γέμιση : 
  • 1 μεσαίο ανανά 
  • 1/3 κούπας ζάχαρη (Ενδεικτικά, μπορείτε να την αυξήσετε ή να την μειώσετε)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 1/2 λεμόνι (ο χυμός του) , (εντελώς προαιρετικό)
Φυσικά, μπορείτε επίσης αντί για ανανά να βάλετε μήλο με κανέλα και να κάνετε τηγανητές μηλόπιτες. 
Βάλτε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ότι μπαχαρικά αγαπάτε, είναι αρκετά εύελικτη συνταγή.
    Υλικά για τη ζύμη (για 10 πιτάκια) :
    • 2 κούπες αλεύρι
    • 1 κ.γ. αλάτι μην παραλείψετε το αλάτι, δίνει ισορροπία στο γλυκό
    • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη (δίνει ωραία υφή στη ζύμη κατα το τηγάνισμα)
    • 1/2 κούπα κρύο νερό (Όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο, ακόμα και εαν είναι απο τη κατάψυξη.)

      Στη φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί διπλάσια δοσολογία,
       για αυτό και είναι 2 οι ανανάδες, εσείς βάλτε 1 ανανά.
      Πώς να κάνετε τη γέμιση:
       Είναι πολύ απλή και εύκολη διαδικασία, απλά σιγοβράστε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη πυκνώστε με κορν φλάουρ και είναι έτοιμη η γέμιση. 













      (1) Ξεφλουδίστε του ανανά και αφαιρέστε τα "μάτια" του, κόψτε τον σε πολύ μικρά κυβάκια.









      (2) Σιγοβράστε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους, μην ρίξετε νερό δεν χρειάζεται.
      (3) Ο όγκος του φρούτου θα μειωθεί καθώς σιγοβράζει. 
      (4) Προσθέστε τη ζάχαρη και σιγοβράστε λίγο ακόμα μέχρι το υγρό να γινει σαν σιρόπι και ο ανανάς να πάρει ένα φωτεινότερο κίτρινο χρώμα.












      (5) Προσθέστε το κορν φλάουρ. ΜΗΝ ρίξετε το κορν φλάουρ απευθείας στη κατσαρόλα όπως στη φωτογραφία, αραιώστε το κορν φλάουρ σε 1/2 κούπα νερό, και προσθέστε το στη κατσαρόλα.
      (6) Ανακατέψτε μέχρι να πήξει και το υγρό να γίνει διαφανής και κολλώδης. 
      Αν η γεμιση σας αρέσει να είναι αρκετά υγρή και κολλώδη τότε αφού προσθέσετε το κορν φλάουρ προσθέστε περισσότερο νερό και ζάχαρη, επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε πως θα είναι η γέμιση όταν πήξει το κορν φλάουρ. 
      Αφήστε τη γέμιση να παγώσει! 
      Για να γίνουν τα πιτάκια πιο εύκολα και να μην χύνεται η γέμιση απο τα τις ενώσεις της ζύμης, παγώστε τη γέμιση στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ακόμα καλλύτερα στη κατάψυξη για λίγη ώρα έτσι ώστε να πήξει αρκετά. 
      Είναι καλύτερο να παγώσει η γέμιση ενώ εξακολουθεί να είναι ζεστή, έτσι ώστε το υγρό να σχηματίσει λεπτούς παγοκρυστάλλους και να γίνει ένας ημι-στερεός χυλός, ιδανικός για γέμιση πίτας.

      Πώς να κάνετε τη ζύμη:

      (1) Ρίξτε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατέψτε το καλά.

      (2) Προσθέστε τη μαργαρίνη.





      (3) Κόψτε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι
      Χρησιμοποιήστε ένα συρμα ζαχαροπλαστικής, εαν δεν εχετε τέτοιο χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι. 

      (4) Συνεχίστε να το κόβετε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά ή λεπτά ψίχουλα όπως στη φωτογραφία.

      (5) . Για μια πιο προσεκτική ματιά, κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να μεγεθυνθούν.




      (6)  Προσθέστε το κρύο νερό. 


      (7)  Ανακατέψτε τη ζύμη.



      (8) Ανακατέψτε το μείγμα με μια κουτάλα μέχρι να αρχίσει να ενώνεται μεταξύ της.

      (9) Ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας μόνο για λίγο, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει μια μπάλα που δεν κολλάει στο μπολ.


      (10) ΜΗΝ το ζυμώσετε υπερβολικά, μόνο μέχρι να αρχίσει να αλλάζει υφή, και να έχει γίνει σαν της φωτογραφίας.

      * Σε αυτό το σημείο μπορείτε εντελώς προαιρετικά εάν θέλετε να ρίξετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, να την πλάσετε σε μπάλα, να την τυλίξετε τη με πλαστικη μεμβράνη και να την παγώσετε στη συντήρηση για τουλάχιστον 30 λεπτά.



      (12) Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλο με πλάτος περίπου 6 εκ. και αρκετά παχύ, σαν της φωτογραφίας και λίγο παραπάνω.

      (13) Κόβουμε σε τετράγωνα και ορθογώνια.
      Μπορείτε να τα κάνετε ότι σχήμα θέλετε, αλλά βολεύει να είναι διπλάσιο το μήκος για να αναδιπλώνονται, όταν η γέμιση μπαίνει στο μισό φύλλο.

      (14) Βάλτε λίγη γέμιση στο μισό μέρος των ορθογωνίων φύλλων, προσέχοντας να μην το βάλετε κοντά στις άκρες γιατί το ζαχαρώδες υγρό θα κάνει τη σφράγιση δύσκολη, οπότε μείνετε μακριά από τις άκρες.

      (15) Ενυδατώστε ελαφρά τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτηγμένο στο νερό. 
      Μην τα μουσκέψτε , απλά ταμπονάρετε τα με λίγο νερό, έτσι ώστε οι άκρες της ζύμης να κολλήσουν μεταξύ τους όταν τα σφραγίσετε.

      (16) Φέρτε το πάνω μισό μέρος στην άλλη άκρη και πιέστε τις ακρες απαλά για να το σφραγίσετε. 
      Χρησιμοποιήστε τα δόντια απο ένα πιρούνι για να πιέσετε τις πλευρές και να το σφραγίσετε σωστά. 
      Μπορείτε τώρα να τα τηγανίσετε ή να τα καταψύξετε για μελλοντική χρήση. 
      Προσωπικά πάντα καταψύχω κάποιες γιατί πόσες πίτες να φάει κανείς μονομιάς;
      Αλλά και για να έχω ένα γρήγορο ειπδόρπιο όποτε το θέλω κάποια άλλη φορά.

      (17) Τα βάζω σε διπλή σακούλα ζιπ για τρόφιμα και γράφω με μαρκαόρο επάνω πριν τις βάλω στη κατάψυξη. 

      (18) Έτσι μοιάζει μετά την ψύξη.

      Αν παγώσετε τις πίτες, αποψύξτε τις πριν από το τηγάνισμα .
      Μην τις βγάλετε απο τη σακούλα πριν αποψυχθούν γιατί θα σχηματιστεί υγρασία και θα γίνουν υγρές οι πίτες, αφήστε να ξεπαγώσουν μέσα στη σακούλα, έτσι η υγρασία θα κολλήσει στο πλαστικό αντί να το απορροφήσουν οι πίτες, και μετά τηγανίστε τις.


      (20) Δείτε αυτό το υπέροχο αφράτο αποτέλεσμα, μοιάζει με σφολιάτα χωρίς όμως την χρονοβόρα διαδικασία να διπλώσεις πολλές φορές τη ζύμη.











      * Για να γίνουν ακόμα πιο κρατσανιστά μπορείτε να δοκιμάσετε να τα αλείψετε ελαφρά με παγωμένο νερό πριν τα τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι, το ιδανικό είναι σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι.

      Κάντε κλικ για τη συνταγή για μηλοπιτάκια 
      Κάντε κλικ για τη συνταγή για γαλατοπιτάκια

      http://maryamnabeelah.blogspot.gr/2013/03/make-fried-fruit-pie-now.html

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
      Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.