Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κέϊκ με σταφίδες και χουρμάδες

Υλικά συνταγής:
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 130 γρ. Ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. Αλάτι
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. Μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. Σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1 κ.γ. Σόδα φαγητού 
  • 240 ml Χυμό πορτοκάλι ή 240 ml γάλα μαζί με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι για 10 λεπτά
  • 120 γρ. Φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπα (90 γρ.) Ψιλοκομμένοι χουρμάδες
  • 1 1/2 κούπα (200 γρ.) Σταφίδες σουλτανίνα ή ξαθές ή μαύρες
  • 1/2 κούπα Ωμά αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) 
Παρασκευή:

1. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη σόδα. Ρίχνετε μέσα τους χουρμάδες και ανακατεύετε καλά.
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το ξινόγαλο, το βούτυρο και τη βανίλια.
3. Ρίχνετε το υγρό μείγμα και τις σταφίδες στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα ή ταψάκι 20 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Στρώνετε την επιφάνεια και αν θέλετε στολίζετε με τα αμύγδαλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου.
5. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.